Join waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email We won't share your address with anybody else.

Säg hej till Sjöstrand!

Niklas och Jenny

Vår historia

Välkommen till Sjöstrand Coffee Concept, ett växande svenskt företag med sin grund i Stockholms skärgård.

Vår historia började med en present vintern 2011. Jenny gav Niklas, en stor kaffeälskare, en espressomaskin i julklapp. Efter att ha använt den började vi tänka på hur onödigt mycket skräp som orsakas av kaffekapslar i aluminium och insåg att det måste finnas ett sätt att skapa ett grönare espressokoncept. Det motiverade oss till att förändra kaffeindustrin och skapa ett företag som skulle fokusera på både god smak och miljön. Genom det föddes Sjöstrand och här är vi idag, ett miljövänligt kaffeföretag som finns i kök och kaffehörnor världen över.

Vi har förändrat konceptet av kapselkaffe från en stor miljöbov till en harmonisk kombination av svensk design och hållbarhet. Våra maskiner är producerade i rostfritt stål för ett långt serviceliv och vårt kaffe är 100% ekologiskt, Fair Trade och klimatpositivt, förpackat i komposterbara kapslar gjorda a växtfibrer. Utöver det klimatkompenserar vi genom Vi-Skogen, en organisation som planterar träd och förebygger fattigdom i utsatta länder.

Kort sagt, kaffe som bara lämnar god smak i sina spår.

Vårt koncept är byggt av en familj med passion för hållbarhet, design – och självklart – riktigt gott kaffe. Vi vill vara en inspiration för en grönare livsstil med enkla, men banbrytande innovationer.

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta oss samt följa Sjöstrand Stories.

Följ med på vår resa – och när vi ändå håller på – ta en kaffe med oss!

 

Jenny & Niklas